Ето какво заяви минути по-късно Борис Бонев пред журналистите: Това, което се

...
Ето какво заяви минути по-късно Борис Бонев пред журналистите: Това, което се
Коментари Харесай

Борис Бонев: Това, което се случи за избирането на председател на...

Ето какво съобщи минути по-късно Борис Бонев пред публицистите: " Това, което се случи за избирането на председател на СОС беше предстоящо за нас, като развиване на обстановката. Въпреки, че по-рано през днешния ден ние доста ясно призовахме за градивен разговор в границите на СОС. Много ясно обяснихме, че всяка едно градивна и добра за жителите на София концепция, ще бъде одобрявана от нас. Готови сме да работим с всички в името на това да бъдат решавани проблемите на софиянци. Видяхме обаче, че не всяка една от една  политическите сили, които другояче направиха сходен вид изявления в границите на съвещанието, не са подготвени да застанат зад думите си. Предполагам, че страстта от изборите към момента не е утихнала в част от участващите в днешното съвещание общински съветници. За нас е демонстрация на най-малкото неприятен усет, изобщо да не се взе участие в гласуването за избор на ръководител на СОС. 

 

Защото в последна сметка всеки един общински консултант е изпратен тук от жителите на София, с цел да взима решения, било то и сложни решения, а не да бяга от тази отговорност "  

 

Бонев показа, че тяхната група ще инициира разговори с политическите сили в СОС, като се надяват,че това безредие в СОС и този вакуум няма да продължи повече от една седмица. Той не отговори на въпроса дали са подготвени на компромис, с цел да получат поддръжка от останалите партии.  

" Както коментирахме и преди днешното съвещание, политическа партия ГЕРБ получи явен мандат да бъде в съпротива в границите на този Общински съвет ", съобщи той и прикани: " всички общински съветници в тайния избор да гласоподават по съвест ". 

 

Той също по този начин показа, че се надява при " идващото гласоподаване да няма партийни повери - да не отива да се гласоподава за, по този метод в действителност да управлява кой по какъв начин гласоподава ". 

 

Борис Бонев каза, че решението на групата е той да бъде ръководител на СОС и не считат да отстъпват от това решение. Бонев загатна, че " от политическите им съперници към този момент се пробват да се внесе разединение и разделяне в тяхната група ". 

 

Той обаче беше безапелационен, че всичките 23-ма общински съветници на ПП-ДБ-СС стоят " извънредно дружно и няма да позволен опити за интриги да им повлияят в категоричността на решението ". 

 

Борис Бонев приказва и за решението да се апелират резултатите от изборите в Банкя.

 

Продължаваме промяната - Демократична България " (Спаси София) са подали тъжба в Административния съд в София против изборния резултат от първия тур в регион " Банкя ".

 

" Както знаете разликата кандидатите на “Възраждане " Антон Бранков и на ПП-ДБ-СС Георги Атанасов беше едвам 2 гласа. Смятаме, че при преразглеждане на броя подадени бюлетини в някои от секциите, тези два гласа могат в действителност да бъдат открити нагледно казано. Така че, се възползвахме от законното ни право да апелираме резултатите в регион " Банкя ".

 

На въпрос персонален привет ли е това към Бойко Борисов, Бонев отговори по този начин: " Не адресирам и нямаме желание да контактуваме с господин Борисов. По-скоро се надявам, поради сигналите, които слушам, че на ръчна скорост е поел ръководството на групата на ГЕРБ в Общинския съвет, да призове за нужния разсъдък. София не може да бъде пленник на партийни, на тънки партийни сметчици. Хората са ни избрали, с цел да работим, а не да политиканстваме тук. Отново приканвам всички за разсъдък и за отговорност. Ние сме подготвени, ще разговаряме и всяко едно положително предложение, без значение от кого идва, ще бъде подкрепяно от нас. Това е нещо, което дълги години не се беше случвало в СОС, демонстрираме нов модел на ръководство ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР